Menu
A+ A A-

Här har vi samlat vanliga frågor och svar.

Vilka olika betalningssätt finns och vad innebär dessa?

Hos eliving.se finns betalningssätten kortbetalning, direktöverföring bank, sms, faktura samt swish.

Kortbetalning (Payson)
Kortbetalning sker via vår Payson-fuktion där vi accepterar Mastercard och Visa. Ingen avgift tas ut för kortbetalning.

Direktöverföring (Payson)
Direktöverföring sker via vår Payson-fuktion till våra vanligaste banker Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB samt DanskeBank. Ingen avgift tas ut för direktbetalning.

SMS (Payson)
Betalning via SMS sker via vår Payson-Funktion och wywallet. Ingen avgift tas ut för kortbetalning.

Faktura
Faktura skickas med produkten där det är 15 dagar from produkten skickas till fakturan förfaller till betalning, därefter infaller dröjsmålsränta (referensränta+8%). Att betala med faktura kan vi erbjuda alla vid små summor och vid större summor om du är känd kund sedan tidigare. eliving.se förbehåller sig rätten att neka betalningssättet faktura för kund. Ingen avgift tas ut för faktura.

Swish
Betalning via Swish är möjlig. Betalning sker till vårt Swish-konto. Så fort pengaran finns registrerade hos eliving.se hanteras ordern. Ingen avgift tas ut för Swish-betalning.

Vad betalar jag i fraktkostnader? 

På eliving.se är fraktkostnaden 99 kr. Order med ett värde om 3000 kr och över är alltid fraktfria.

Jag är osäker på om min produkt är kompatibelt med mitt befintliga system?

Har du frågor om våra produkter eller behöver du hjälp med att hitta något kan du alltid vända dig till vår kundtjänst på  info(at)eliving.se eller ta direkt kontakt med någon av våra medarbetare som du hittar under menyn eliving - kontakta oss. Vi hjälper dig att planera ditt köp och ser till att du i slutändan får den funktionalitet du söker.

Vad kan jag förvänta mig för leveranstid?

Beställningar mottagna före kl. 12.00 på måndag till fredag kommer att behandlas samma dag, för leverans inom 7 arbetsdagar för produkter i lager. Beställningar mottagna på fredagar, lördagar och söndagar kommer att behandlas påföljande måndag.

Vad bör jag tänka på när jag handlar på eliving.se?

Att du alltid får förmånliga priser. Om du är osäker på ditt köp eller någon av dina produkter ska du aldrig tveka att kontakta oss. Allting annat som du behöver veta finns att läsa under köpvillkor.

Ni saknar produkter i ert sortiment?

Vi växer varje dag och ständigt utökar vårt sortiment med smarta och innovativa produkter för framtidens hem. Hittar du inte det du söker inom nämnda kategori så tveka inte att höra av dig och berätta det för oss. Ofta kan vi hitta just det du är ute efter och erbjuda dig ett mycket bra pris.

Vad är Z-Wave för någonting?

Z–Wave är en teknik där tanken är att sammanföra mängder av produkter på enklast möjliga sätt och komprimera kraften till en kontrollerfunktion. Många uppdaterade konsumenter har sina egna applikationsområden och insett att det är svårt att sätta gränser för denna tekniks möjligheter. Läs mer här

Hur mycket pengar måste jag vara beredd att lägga ner för att utrusta mitt hem med Z-Wave?

Även om en Z-Wave strömbrytare kan kosta lite mer än ett vanligt strömbrytare så är det fortfarande långt billigare än jämbördiga tekniker samt mycket mer flexibel. En typisk användare kan utrusta sitt hus med ett grundläggande Z-Wave system för mindre än 4000 kronor. Läs artikeln Z-wave för ditt hem eller dig som renoverar för att ta reda på mer!

 Z-Wave till DIN-skenor?

I dagsläget finns tyvärr ingen möljlighet att installera Z-Wavemoduler på DIN-skenor. Detta är något som vi väntar med spänning på eftersom detta vore mycket intressant.

Vilka olika typer av lampor och transformatorer kan jag styra med Z-Wave dimmers?

I dagsläget kan du styra alla typer av lampor med strömbrytarmodulerna. Vid dimmring finns det två olika varianter av dimmrar och det är tyvärr inte alltid så lätt av välja rätt.

Framkantsdimmer används till glödljus, halogen samt vissa LED-lampor. Kontrollera databladet om produkten kan dimmras med framkantsdimmer. Denna typ av dimmer kräver att en viss last är inkopplad till dimmern.
Exempel på framkantsdimmrar är:
BeNext – Plugindimmer
Aeon Labs - Micro Illuminator

Bakkantsdimmer används till de flesta typer av dimmringsbara lampor och transformatorer.
Exempel på bakkantsdimmrar är:
Fibaro Dimmer 2 FGD-212 (Känner automatiskt av vilken typ av last som kopplad till dimmern)
POPP- Plugindimmer

Fråga oss gärna om du är osäker!

Vad finns det för datorprogram till Z-Wave USB-enheterna?

Vad finns det för datorprogram till Z-Wave USB-enheterna? Det finns ett antal program att använda tillsammans med de olika USB-kontrollenheterna. Enklast är att söka på deras respektive tillverkarhemsida för information.

Openremote
Homeseer
Domoticz
Openhab
HomeGenie
Z-Send

Och många fler…

Finns det någon Z-wave modul som kan dimmra LED-lampor?

Ja, men det krävs att LED-lamporna är dimmringsbara. Som inbyggnadsdimmer kan du använda Fibaro Dimmer 2 FGD-212 eller som pluginvariant POPP- Plugindimmer. Se även fråga ovan för mer information.

Jag vill returnera min produkt då den inte motsvarar det jag förväntade mig.

I enlighet med distansköpslagen har du som kund alltid 14 dagars ångerrätt från det att du mottagit varan. Även om lagen anger att det är kundens skyldighet att betala returportot har vi på eliving.se valt att alltid stå för alla returkostnader. Mer om distans- och hemförsäljningslagen kan du läsa om här.

fri frakt

Support

sale

Handla hos oss

Guider från oss

Kontakt till oss